Mus z tuńczyka białego z bazylią 60g

Niepowtarzalne smaki, które wprowadzają w dobry nastrój.

Aby uzyskać smacznego i łagodnego tuńczyka, najpierw długo gotuje się go w całości w krótkim bulionie. Następnie jest ręcznie obrabiany, by uzyskać tylko najlepsze fragmenty. Na koniec jest przekształcany w mus i łączony z posiekanymi liśćmi bazylii.


Kategoria: przetwory / pasty.

Nazwa oryginalna: Mousse de thon blanc au basilic.

Masa netto: 60g.

Marka: La Belle-Iloise (Francja).

Skład: Tuńczyk biały (43%) [ryba], woda, śmietana (mleko), olej słonecznikowy, żółtko jaja, oliwa extra virgin, ekstrakt z tuńczyka, bazylia (1,5%), koncentrat pomidorowy, skrobia z manioku, ekstrakt drożdżowy, sól, cukier, algi, przyprawy.

Po otwarciu: Rozsmarować na pieczywie.

Info: do kanapek / do tostów

Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, glutenu, oleju palmowego, soi, pszenicy, pestek, orzechów i siarczynów.

Dieta: Wysoka zawartość białka.

Najlepiej spożyć przed: 2027-07-31. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.

EAN / SKU / CN: 3660088100442 / S44 / 16041448.

WARTOŚCI
ODŻYWCZE (NA 100g)
Wartość
energetyczna
838kj /
202kcal
Tłuszcz 15g
w tym kwasy
tłuszczowe
nasycone
3,6g
Węglowodany 1,9g
w tym cukry 0,9g
Białko 14g
Sól 0,87g

CENA: 15,00
Sprawdzamy zasoby
Używamy plików cookie w celu zapewnienia najlepszej jakości usług. Kontynuując, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie.