Niepowtarzalne smaki, które wprowadzają w dobry nastrój.
Aby uzyskać smacznego i łagodnego tuńczyka, najpierw długo gotuje się go w całości w krótkim bulionie. Następnie jest ręcznie obrabiany, by uzyskać tylko najlepsze fragmenty. Na koniec jest przekształcany w mus i łączony z posiekanymi liśćmi bazylii.
Kategoria: przetwory / pasty.
Nazwa oryginalna: Mousse de thon blanc au basilic.
Masa netto: 60g.
Marka: La Belle-Iloise (Francja).
Skład: Tuńczyk biały (43%) [ryba], woda, śmietana (mleko), olej słonecznikowy, żółtko jaja, oliwa extra virgin, ekstrakt z tuńczyka, bazylia (1,5%), koncentrat pomidorowy, skrobia z manioku, ekstrakt drożdżowy, sól, cukier, algi, przyprawy.
Po otwarciu: Rozsmarować na pieczywie.
Info: do kanapek / do tostów
Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, glutenu, oleju palmowego, soi, pszenicy, pestek, orzechów i siarczynów.
Dieta: Wysoka zawartość białka.
Najlepiej spożyć przed: 2027-07-31. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN / SKU / CN: 3660088100442 / S44 / 16041448.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
---|---|
Wartość energetyczna |
838kj / 202kcal |
Tłuszcz | 15g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
3,6g |
Węglowodany | 1,9g |
w tym cukry | 0,9g |
Białko | 14g |
Sól | 0,87g |