Firma La Belle-Iloise wprowadziła na rynek swój pierwszy krem sardynkowy z whisky roku 1968.
Po usmażeniu sardynek usuwa się z nich ości i skórę, zachowując tylko mięso o delikatnej konsystencji i autentycznym smaku ryb po czym łączy się je z whisky. Do spożycia po prostu na tostach.
Kategoria: przetwory / pasty.
Nazwa oryginalna: Crème de sardine au whisky.
Masa netto: 60g.
Marka: La Belle-Iloise (Francja).
Skład: Mięso z sardynek (53%) [ryba], oliwa extra virgin, masło (mleko), koncentrat pomidorowy, whisky (2%), woda, ekstrakt z cytryny, przyprawy, sól.
Po otwarciu: Rozsmarować na pieczywie.
Info: do kanapek / do tostów
Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, antyzbrylaczy, cukru, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, pestek, jaj, tłuszczów trans, drożdży, orzechów i siarczynów.
Dieta: Źródło białka, niska zawartość cukrów.
Najlepiej spożyć przed: 2027-10-26. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN / SKU: 3660088100251 / S25.
| WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
|---|---|
| Wartość energetyczna |
1795kj / 435kcal |
| Tłuszcz | 41g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
12g |
| Węglowodany | 1g |
| w tym cukry | 0,6g |
| Białko | 13g |
| Sól | 0,99g |
Brak jeszcze opinii o tym produkcie. Opinie można dodawać po zalogowaniu albo bezpośrednio po złożeniu zamówienia.