Firma La Belle-Iloise wprowadziła na rynek swój pierwszy krem sardynkowy z whisky roku 1968.
Po usmażeniu sardynek usuwa się z nich ości i skórę, zachowując tylko mięso o delikatnej konsystencji i autentycznym smaku ryb po czym łączy się je z whisky. Do spożycia po prostu na tostach.
Kategoria: przetwory / pasty.
Nazwa oryginalna: Crème de sardine au whisky.
Masa netto: 60g.
Marka: La Belle-Iloise (Francja).
Skład: Mięso z sardynek (53%) [ryba], oliwa extra virgin, masło (mleko), koncentrat pomidorowy, woda, whisky (2,3%), przyprawy, ekstrakt z cytryny.
Po otwarciu: Rozsmarować na pieczywie.
Info: do kanapek / do tostów
Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, glutenu, oleju palmowego, soi, pszenicy, pestek, jaj, drożdży, orzechów i siarczynów.
Najlepiej spożyć przed: 2027-08-01. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN / SKU / CN: 3660088100251 / S25 / 16041319.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
---|---|
Wartość energetyczna |
1642kj / 398kcal |
Tłuszcz | 37,9g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
12,09g |
Węglowodany | 2,9g |
w tym cukry | 0,6g |
Białko | 10,9g |
Sól | 0,6g |