Krem sardynkowy z whisky 60g

Firma La Belle-Iloise wprowadziła na rynek swój pierwszy krem sardynkowy z whisky roku 1968.

Po usmażeniu sardynek usuwa się z nich ości i skórę, zachowując tylko mięso o delikatnej konsystencji i autentycznym smaku ryb po czym łączy się je z whisky. Do spożycia po prostu na tostach.


Kategoria: przetwory / pasty.

Nazwa oryginalna: Crème de sardine au whisky.

Masa netto: 60g.

Marka: La Belle-Iloise (Francja).

Skład: Mięso z sardynek (53%) [ryba], oliwa extra virgin, masło (mleko), koncentrat pomidorowy, woda, whisky (2,3%), przyprawy, ekstrakt z cytryny.

Po otwarciu: Rozsmarować na pieczywie.

Info: do kanapek / do tostów

Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, glutenu, oleju palmowego, soi, pszenicy, pestek, jaj, drożdży, orzechów i siarczynów.

Najlepiej spożyć przed: 2027-08-01. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.

EAN / SKU / CN: 3660088100251 / S25 / 16041319.

WARTOŚCI
ODŻYWCZE (NA 100g)
Wartość
energetyczna
1642kj /
398kcal
Tłuszcz 37,9g
w tym kwasy
tłuszczowe
nasycone
12,09g
Węglowodany 2,9g
w tym cukry 0,6g
Białko 10,9g
Sól 0,6g

CENA: 16,00
Sprawdzamy zasoby
Używamy plików cookie w celu zapewnienia najlepszej jakości usług. Kontynuując, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie.