Ragout z miętusa po armorykańsku

Można dodać kopru włoskiego, aby uzyskać lekko anyżową nutę.

Usunąć skórę z miętusa (700g) i pokroić rybę na kawałki. Obtoczyć kawałki ryby w mące i zrumienić je na oliwie. Przełożyć rybę do miski.

Na tej samej patelni zrumienić obraną i pokrojoną w plasterki cebulę (150g) oraz obraną i pokrojoną w plasterki marchew (60g / 1 sztuka). Dolać białe wino (100ml) i wodę (100ml). Dodać obrane i pokrojone w ćwiartki ziemniaki (600g). Posolić (½ łyżeczki) i popieprzyć (2 szczypty). Gotować pod przykryciem przez 15 do 20 minut. Dodać bisque z homara (400g), pokrojone na ćwiartki pieczarki (150g), kawałki miętusa i gotować kolejne 10 do 20 minut (aż ziemniaki będą miękkie).


  zupy
  homar
  francja
  4
    15+60 minut
  La Belle-Iloise

Używamy plików cookie w celu zapewnienia najlepszej jakości usług. Kontynuując, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie.