Można dodać kopru włoskiego, aby uzyskać lekko anyżową nutę.
Usunąć skórę z miętusa (700g) i pokroić rybę na kawałki. Obtoczyć kawałki ryby w mące i zrumienić je na oliwie. Przełożyć rybę do miski.
Na tej samej patelni zrumienić obraną i pokrojoną w plasterki cebulę (150g) oraz obraną i pokrojoną w plasterki marchew (60g / 1 sztuka). Dolać białe wino (100ml) i wodę (100ml). Dodać obrane i pokrojone w ćwiartki ziemniaki (600g). Posolić (½ łyżeczki) i popieprzyć (2 szczypty). Gotować pod przykryciem przez 15 do 20 minut. Dodać bisque z homara (400g), pokrojone na ćwiartki pieczarki (150g), kawałki miętusa i gotować kolejne 10 do 20 minut (aż ziemniaki będą miękkie).
zupy
homar
francja
4
15+60 minut
La Belle-Iloise