Cappuccino z homara / tuńczyka z pieprzem z Esplette

Pieprz z Espelette to nazwa nie pieprzu, ale papryki chilli. Jest ona bardzo aromatyczna, lekko słodkawa i dosyć pikantna. Uprawiana we francuskiej gminie Espelette w Pirenejach Atlantyckich.

Wymieszać tłustą śmietanę (50g ) i płynną śmietanę (50g), następnie ubić, pod koniec dodać sól. Dodać jajeczka taszy / ikrę łososia / ikrę dorsza (20g), ostrożnie wymieszać i schłodzić.

Delikatnie podgrzać bisque / zupę z tuńczykiem (400g) w rondlu. Przelać do filiżanek / miseczek, uważając, żeby nie pobrudzić krawędzi. Rękawem cukierniczym ułożyć na wierzchu ubitą śmietanę i od razu podawać. Następnie posypać odrobiną pieprzu z Espelette.


  zupy
  tuńczyk
  francja
  2
    5+5 minut
  La Belle-Iloise

Używamy plików cookie w celu zapewnienia najlepszej jakości usług. Kontynuując, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie.