Cappuccino z homara / tuńczyka z pieprzem z Esplette

Pieprz z Espelette to nazwa nie pieprzu, ale papryki chilli. Jest ona bardzo aromatyczna, lekko słodkawa i dosyć pikantna. Uprawiana we francuskiej gminie Espelette w Pirenejach Atlantyckich.

Wymieszać tłustą śmietanę (50g ) i płynną śmietanę (50g), następnie ubić, pod koniec dodać sól. Dodać jajeczka taszy / ikrę łososia / ikrę dorsza (20g), ostrożnie wymieszać i schłodzić.

Delikatnie podgrzać bisque / zupę z tuńczykiem (400g) w rondlu. Przelać do filiżanek / miseczek, uważając, żeby nie pobrudzić krawędzi. Rękawem cukierniczym ułożyć na wierzchu ubitą śmietanę i od razu podawać. Następnie posypać odrobiną pieprzu z Espelette.


  zupy
  tuńczyk
  francja
  2
  5+5 minut
  La Belle-Iloise

Zupa z homara / bisque 400g
Zupa z homara / bisque
CENA: 30,00
Zupa z homara / bisque 800g
Zupa z homara / bisque
CENA: 53,00

Regulamin
Polityka prywatności
  zakupy bez zakładania konta  
  dostawa powyżej 300,- gratis  
  bezpieczne płatności
Używamy plików cookie w celu zapewnienia najlepszej jakości usług.