Amuse-bouche z makreli

Amuse-bouche to mała przekąska, podawana w restauracjach jako wprowadzenie do menu albo jako czekadełko, w czasie kiedy gość wybiera potrawy.

Obrać marchewkę i pokroić w małą kostkę (50g). Obrać ogórka i usunąć nasiona, pokroić w małą kostkę (80g). W miseczce wymieszać z twarożkiem (30g) i szczyptą kuminu, posolić.

Odsączyć makrelę w białym winie (około 170g) i pokruszyć widelcem (sos z makreli zachować).

Pokroić jabłko z usuniętym gniazdem nasiennym (1 sztuka) w małą kostkę. Włożyć do innej miseczki, polać sokiem z grapefriuta i sosem z odsączonej makreli.

Na dno szklanki włożyć jabłko z miseczki, następnie makrelę i mieszankę warzywną. Przyozdobić posiekaną natką pietruszki.

Przed podaniem włożyć na 1 godzinę do lodówki.


  przystawki
  makrela
  świat
  6
    20 minut
  La Belle-Iloise

We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.