Amuse-bouche z makreli

Amuse-bouche to mała przekąska, podawana w restauracjach jako wprowadzenie do menu albo jako czekadełko, w czasie kiedy gość wybiera potrawy.

Obrać marchewkę i pokroić w małą kostkę (50g). Obrać ogórka i usunąć nasiona, pokroić w małą kostkę (80g). W miseczce wymieszać z twarożkiem (30g) i szczyptą kuminu, posolić.

Odsączyć makrelę w białym winie (około 170g) i pokruszyć widelcem (sos z makreli zachować).

Pokroić jabłko z usuniętym gniazdem nasiennym (1 sztuka) w małą kostkę. Włożyć do innej miseczki, polać sokiem z grapefriuta i sosem z odsączonej makreli.

Na dno szklanki włożyć jabłko z miseczki, następnie makrelę i mieszankę warzywną. Przyozdobić posiekaną natką pietruszki.

Przed podaniem włożyć na 1 godzinę do lodówki.


  przystawki
  makrela
  świat
  6
  20 minut
  La Belle-Iloise

Filety z makreli w białym winie i z aromatami 118g
Filety z makreli w białym winie i z aromatami
CENA: 21,00
Filety z makreli w białym winie i z aromatami 176g
Filety z makreli w białym winie i z aromatami
CENA: 28,00

Regulamin
Polityka prywatności
  zakupy bez zakładania konta  
  dostawa powyżej 300,- gratis  
  bezpieczne płatności
Używamy plików cookie w celu zapewnienia najlepszej jakości usług.