Amuse-bouche to mała przekąska, podawana w restauracjach jako wprowadzenie do menu albo jako czekadełko, w czasie kiedy gość wybiera potrawy.
Obrać marchewkę i pokroić w małą kostkę (50g). Obrać ogórka i usunąć nasiona, pokroić w małą kostkę (80g). W miseczce wymieszać z twarożkiem (30g) i szczyptą kuminu, posolić.
Odsączyć makrelę w białym winie (około 170g) i pokruszyć widelcem (sos z makreli zachować).
Pokroić jabłko z usuniętym gniazdem nasiennym (1 sztuka) w małą kostkę. Włożyć do innej miseczki, polać sokiem z grapefriuta i sosem z odsączonej makreli.
Na dno szklanki włożyć jabłko z miseczki, następnie makrelę i mieszankę warzywną. Przyozdobić posiekaną natką pietruszki.
Przed podaniem włożyć na 1 godzinę do lodówki.
przystawki makrela świat 6 20 minut La Belle-Iloise