Wątróbka dorsza wędzona we własnym oleju 100g

Wątróbka dorsza, znana jako foie del mar, podobnie jak foie gras, jest delikatna, ma kremową konsystencję i bogaty, maślany smak. W kuchni jest używana w podobny sposób, może być serwowana jako przystawka, smarowana na chleb, dodawana do sałatek lub wykorzystywana jako składnik bardziej wyrafinowanych dań.

Wątróbka dorsza jest niezwykle bogatym źródłem kwasów omega-3, zawiera ich aż 11,7 g na 100 g.


Kategoria: ryby / dorsz.

Nazwa oryginalna: Foie del mar. Hígado de bacalao ahumado en su propio aceite.

Masa netto: 100g.

Marka: Espinaler (Hiszpania).

Skład: Wątróbka dorsza [ryba], sól.

Połowy: FAO 27.

Po otwarciu: Produkt gotowy do spożycia.

Info: Wyprodukowano na Islandii.

Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, antyzbrylaczy, glutenu, cukru, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, nabiału, jaj, drożdży i orzechów.

Dieta: Wysoka zawartość kwasów tłuszczowych omega-3.

Najlepiej spożyć przed: 2029-04-30. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.

EAN / SKU / CN: 8427230991984 / 287168 / 16042090.

WARTOŚCI
ODŻYWCZE (NA 100g)
Wartość
energetyczna
2433kj /
591kcal
Tłuszcz 62g
w tym kwasy
tłuszczowe
nasycone
9,3g
Węglowodany 0g
w tym cukry 0g
Białko 6g
Sól 0,54g
Omega-3 11,7g

CENA: 15,00
Sprawdzamy zasoby
Używamy plików cookie w celu zapewnienia najlepszej jakości usług. Kontynuując, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie.