Delikatne aromaty sardynek, podkreślone przez paprykę z Espelette, spotykają się z szynką z Bayonne, aby uzyskać pyszne połączenie smaków.
Recepturę zawdzięczamy pannie Griffin, która przez 40 lat była mistrzynią w fabryce konserw La Belle Iloise oraz wszystkim Bretończykom, którzy tak jak ona pracowali przy anchois w Saint-Jean-de-Luz po sezonie na sardynki.
Kategoria: ryby / sardynki.
Nazwa oryginalna: Sardines à la Luzienne au Piment d’Esplette et jambon de Bayonne.
Masa netto: 115g.
Ile w puszce: 4-6 sztuk.
Marka: La Belle-Iloise (Francja).
Skład: Sardynki (53%) [ryba], oliwa extra virgin, woda, czerwona papryka, ocet winny [siarczyny], koncentrat pomidorowy, cebula, szynka z Bayonne (2,2%) (szynka wieprzowa, sól), skrobia ziemniaczana, czosnek, oregano, papryka z Espelette (0,5%), sól.
Po otwarciu: Produkt gotowy do spożycia.
Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, antyzbrylaczy, cukru, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, nabiału, pestek, jaj, tłuszczów trans, drożdży i orzechów.
Witaminy: źródło ryboflawiny (B2), wysoka zawartość niacyny (B3), źródło pirodyksyny (B6), wysoka zawartość kobalaminy (B12), wysoka zawartość witaminy D i źródło choliny.
Minerały: źródło cynku, wysoka zawartość fosforu, źródło magnezu, źródło miedzi, źródło potasu, wysoka zawartość selenu, wysoka zawartość wapnia i wysoka zawartość żelaza.
Dieta: Wysoka zawartość białka, niska zawartość cukrów.
Najlepiej spożyć przed: 2029-06-24. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
Połów: R25301.
EAN / SKU: 3660088101531 / S153.
| WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
|---|---|
| Wartość energetyczna |
1137kj / 275kcal |
| Tłuszcz | 23g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
5,4g |
| Węglowodany | 0,8g |
| w tym cukry | 0,8g |
| Białko | 15g |
| Sól | 1,5g |