Delikatne aromaty sardynek, podkreślone przez paprykę z Espelette, spotykają się z szynką z Bayonne, aby uzyskać pyszne połączenie smaków.
Recepturę zawdzięczamy pannie Griffin, która przez 40 lat była mistrzynią w fabryce konserw La Belle Iloise oraz wszystkim Bretończykom, którzy tak jak ona pracowali przy anchois w Saint-Jean-de-Luz po sezonie na sardynki.
Kategoria: ryby / sardynki.
Nazwa oryginalna: Sardines à la Luzienne au Piment d’Esplette et jambon de Bayonne.
Masa netto: 115g.
Ile w puszce: 4-6 sztuk.
Marka: La Belle-Iloise (Francja).
Skład: Sardynki (55%) [ryba], woda, oliwa extra virgin, czerwona papryka, ocet winny [siarczyny], koncentrat pomidorowy, cebula, szynka z Bayonne (2,6%), sól, skrobia ziemniaczana, czosnek, oregano, papryka z Espelette (0,5%), przyprawy.
Opis połowu: millésime 2028.
Po otwarciu: Produkt gotowy do spożycia.
Nie zawiera: GMO, barwników, glutenu, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, nabiału, pestek, jaj, drożdży i orzechów.
Zawiera witaminy: B12 (kobalaminę) i D.
Zawiera minerały: Fosfor, magnez, potas, wapń i żelazo.
Dieta: Wysoka zawartość białka.
Najlepiej spożyć przed: 2028-06-13. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN / SKU / CN: 3660088101531 / S153 / 16041311.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
---|---|
Wartość energetyczna |
1001kj / 241kcal |
Tłuszcz | 19,2g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
4,07g |
Węglowodany | 1,3g |
w tym cukry | 1,3g |
Białko | 15,3g |
Sól | 1,4g |