Soczewica czarna, zwana belugą, jest bogata w białko, błonnik i kwas foliowy. Ma niskim indeks glikemiczny, dlatego polecana jest osobom, które muszą dbać o poziom cukru we krwi.
Chrupkość belugi kontrastuje ze słodyczą julienne z marchwi i delikatnością makreli. Całość uzupełnia owocowość octu balsamicznego, kwasowość soku z cytryny i pełny aromat oleju orzechowego.
Kategoria: przetwory / sałatki.
Nazwa oryginalna: Ma salade maquereau, lentilles beluga au balsamique blanc.
Masa netto: 175g.
Marka: La Belle-Iloise (Francja).
Skład: Makrela (25%), cebula, czarna soczewica (13%), pomidory (13%), marchew (11%), woda, olej z orzechów włoskich, sok z cytryny, biały ocet balsamiczny (1,5%) (ocet winny (siarczyny), moszcz gronowy (siarczyny), zioła, sól, nasiona gorczycy, skrobia ziemniaczana, przyprawy.
Po otwarciu: Produkt gotowy do spożycia.
Nie zawiera: GMO, glutenu, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, nabiału, pestek, jaj i drożdży.
Dieta: Wysoka zawartość białka. Posiłek w jednej puszcze.
Najlepiej spożyć przed: 2027-05-29. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN / SKU: 3660088139558 / S914T.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
---|---|
Wartość energetyczna |
779kj / 175kcal |
Tłuszcz | 10,2g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,7g |
Węglowodany | 12,4g |
w tym cukry | 2,4g |
Białko | 10g |
Sól | 0,9g |