Rillettes (wym. ri-lets, fr. ri-jet) to smarowidła mięsne podobne do pasztetu. Używa się ich do smarowania chleba lub tostów, podaje się je w temperaturze pokojowej. Są produkowane z różnych rodzajów mięs i ryb.
Kremowy przepis o subtelnie pikantnym smaku. Lekki smak tuńczyka wzbogacony charakterystyczną ostrością zielonego pieprzu.
Kategoria: przetwory / pasty.
Masa netto: 60g.
Marka: La Belle-Iloise (Francja).
Skład: Tuńczyk biały (39%), olej rzepakowy, ryba (11%), woda, wywar z tuńczyka (tuńczyk biały 50%, woda) (10%), żółtko jaja, sok z cytryny, zielony pieprz (2%), konfitura cytrynowa z solą, skrobia z manioku, białko jaja, zioła, wodorosty, sól.
Po otwarciu: Rozsmarować na pieczywie.
Info: do kanapek
Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, glutenu, cukru, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, pestek, drożdży, orzechów i siarczynów.
Dieta: Wysoka zawartość białka.
Najlepiej spożyć przed: 2027-04-22. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN / SKU / CN: 3660088171503 / S890 / 16041448.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
---|---|
Wartość energetyczna |
1054kj / 254kcal |
Tłuszcz | 21g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2g |
Węglowodany | 0,9g |
w tym cukry | 0g |
Białko | 17g |
Sól | 0,6g |