Rillettes z makreli z algami i cytryną 60g

Rillettes (wym. ri-lets, fr. ri-jet) to smarowidła mięsne podobne do pasztetu. Są produkowane z różnych rodzajów mięs i ryb.

Rillettes używa się do smarowania chleba lub tostów i podaje się je w temperaturze pokojowej.

Jodowany przepis pełen świeżości. Do przygotowania wykorzystane zostało zielone złoto morza: wodorosty wakame, aby podkreślić smak makreli. Całość dopełniona jest nutą cytryny, która nadaje przepisowi odrobinę pikanterii.


Kategoria: przetwory / pasty.

Masa netto: 60g.

Marka: La Belle-Iloise (Francja).

Skład: Filety z makreli (57%), woda, olej rzepakowy, ekologiczne wodorosty z Bretanii (wakame) (6,7%), cebula, sok z cytryny (3,8%), żółtko jaja, confit z cytryny (0,8%), mąka ryżowa, białko jaja, sól, składniki aromatyczne, przyprawy.

Po otwarciu: Rozsmarować na pieczywie.

Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, glutenu, cukru, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, pestek, drożdży, orzechów i siarczynów.

Dieta: Wysoka zawartość białka.

Najlepiej spożyć przed: 2027-05-15. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.

EAN / SKU / CN: 3660088173286 / S899 / 16041519.

WARTOŚCI
ODŻYWCZE (NA 100g)
Wartość
energetyczna
1002kj /
241kcal
Tłuszcz 19g
w tym kwasy
tłuszczowe
nasycone
2,3g
Węglowodany 1,9g
w tym cukry 0g
Białko 15g
Sól 0,6g

CENA: 13,00
Sprawdzamy zasoby
We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.