Rillettes (wym. ri-lets, fr. ri-jet) to smarowidła mięsne podobne do pasztetu. Są produkowane z różnych rodzajów mięs i ryb.
Rillettes używa się do smarowania chleba lub tostów i podaje się je w temperaturze pokojowej.
Jodowany przepis pełen świeżości. Do przygotowania wykorzystane zostało zielone złoto morza: wodorosty wakame, aby podkreślić smak makreli. Całość dopełniona jest nutą cytryny, która nadaje przepisowi odrobinę pikanterii.
Kategoria: przetwory / pasty.
Masa netto: 60g.
Marka: La Belle-Iloise (Francja).
Skład: Filety z makreli (57%), woda, olej rzepakowy, ekologiczne wodorosty z Bretanii (wakame) (6,7%), cebula, sok z cytryny (3,8%), żółtko jaja, confit z cytryny (0,8%), mąka ryżowa, białko jaja, sól, składniki aromatyczne, przyprawy.
Po otwarciu: Rozsmarować na pieczywie.
Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, antyzbrylaczy, cukru, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, nabiału, pestek, tłuszczów trans, drożdży, orzechów i siarczynów.
Dieta: Wysoka zawartość białka.
Najlepiej spożyć przed: 2028-04-17. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN / SKU: 3660088173286 / S899.
| WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
|---|---|
| Wartość energetyczna |
1002kj / 241kcal |
| Tłuszcz | 19g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2,3g |
| Węglowodany | 1,9g |
| w tym cukry | 0g |
| Białko | 15g |
| Sól | 0,6g |
Brak jeszcze opinii o tym produkcie. Opinie można dodawać po zalogowaniu albo bezpośrednio po złożeniu zamówienia.