Przegrzebki serwowane na sposób galicyjski w wyrazistym sosie pomidorowym z dodatkiem białego wina są eleganckim dodatkiem do każdej kolacji.
Kategoria: owoce morza / przegrzebki.
Nazwa oryginalna: Zamburiñas en salsa gallega.
Masa netto: 111g (po odsączeniu: 65g).
Marka: Espinaler (Hiszpania).
Skład: Przegrzebki zmienne [mięczaki], sos galicyjski (43%) (olej słonecznikowy, cebula, pomidory, wino, przyprawy, sól).
Połowy: FAO 27.
Po otwarciu: Produkt gotowy do spożycia.
Alergeny: Może zawierać śladowe ilości skorupiaków, ryb, sezamu, selera i musztardy.
Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, glutenu, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, nabiału, pestek, jaj, drożdży, orzechów i siarczynów.
Zawiera witaminę: B12 (kobalaminę).
Zawiera minerały: Cynk, fosfor, magnez, potas, selen i żelazo.
Dieta: Wysoka zawartość białka.
Najlepiej spożyć przed: 2026-12-31. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN / SKU / CN: 8427230265009 / 290471 / 16055200.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
---|---|
Wartość energetyczna |
564kj / 135kcal |
Tłuszcz | 8,7g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,1g |
Węglowodany | 1,4g |
w tym cukry | 1,4g |
Białko | 13g |
Sól | 0,98g |