Subtelna równowaga łącząca świeżość dzikiego łososia z delikatnie słodkim smakiem dyni piżmowej.
Wodorosty wakame, cebula i półsuszone pomidory wprowadzają kremowy, rozpływający się w ustach akcent. Pieprz Timut, imbir i macierzanka cytrynowa dodają łagodne orzeźwiające nuty.
Kategoria: przetwory / pasty.
Nazwa oryginalna: Préparation pour sandwich saumon rose du Pacifique, butternut et poivre Timut.
Masa netto: 115g.
Marka: La Belle-Iloise (Francja).
Skład: Filet z różowego łososia pacyficznego (50%) [ryba], olej rzepakowy, dynia piżmowa (7%), woda, jajko, cebula (4%), pomidory półsuszone (4%), sok z łososia (3%) [ryba], wakame, sok z cytryny, błonnik z cykorii, lnu i cytrusów, mąka ryżowa, imbir, sól, macierzanka cytrynowa (0,2%), przyprawy, pieprze, w tym pieprz Timut (0,03%).
Po otwarciu: Produkt gotowy do spożycia.
Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, antyzbrylaczy, glutenu, laktozy, oleju palmowego, cholesterolu, soi, pszenicy, tłuszczów trans, drożdży i orzechów.
Dieta: Wysoka zawartość białka.
Najlepiej spożyć przed: 2027-03-19. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN / SKU: 3660088174283 / S904.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
---|---|
Wartość energetyczna |
844kj / 203kcal |
Tłuszcz | 15g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,5g |
Węglowodany | 4,1g |
w tym cukry | 1,1g |
Białko | 13g |
Sól | 0,85g |
Cholesterol | g |