Wykwintny sos vieira to hiszpańska kulinarny sekret, którego receptura powstała wyłącznie z myślą o uwydatnieniu wspaniałego smaku małży.
Kategoria: owoce morza / omułki.
Nazwa oryginalna: Mejillones en salsa vieira.
Masa netto: 115g (po odsączeniu: 70g).
Marka: Espinaler (Hiszpania).
Skład: Omułki śródziemnomorskie (Mytilus galloprovincialis) [mięczaki], sos vieira (38%) (olej słonecznikowy, koncentrat pomidorowy, cebula, woda, przyprawy, sól).
Połowy: FAO 27.
Po otwarciu: Produkt gotowy do spożycia.
Alergeny: Może zawierać śladowe ilości skorupiaków i ryb. Nie zawiera glutenu.
Nie zawiera: GMO i glutenu.
Zawiera witaminy: B3 (niacynę), B12 (kobalaminę) i D.
Zawiera minerały: Cynk i wapń.
Dieta: Wysoka zawartość białka.
Najlepiej spożyć przed: 2028-01-31. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN / SKU / CN: 8427230917526 / 241391 / 16055310.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
---|---|
Wartość energetyczna |
882kj / 213kcal |
Tłuszcz | 17g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
3,7g |
Węglowodany | 2,2g |
w tym cukry | 2,1g |
Białko | 12g |
Sól | 1g |