Hiszpańska marynata escabeche to aromatyczna zalewa na bazie octu.
Kategoria: owoce morza / omułki.
Nazwa oryginalna: Mejillones en escabeche.
Masa netto: 111g (po odsączeniu: 69g).
Marka: Pepus (Hiszpania).
Skład: Omułki śródziemnomorskie (Mytilus galloprovincialis) [mięczaki], marynata escabeche (38%) (olej słonecznikowy, ocet winny, przyprawy, sól).
Połowy: FAO 27.
Po otwarciu: Produkt gotowy do spożycia.
Alergeny: Zawiera śladowe ilości skorupiaków i ryb.
Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, glutenu, cukru, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, nabiału, pestek, jaj, drożdży, orzechów i siarczynów.
Zawiera witaminy: B3 (niacynę), B12 (kobalaminę) i D.
Zawiera minerały: Cynk i wapń.
Dieta: Wysoka zawartość białka.
Najlepiej spożyć przed: 2026-12-31. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN / SKU / CN: 8427230993728 / 241123 / 16055310.
Przepisy:
Omułki w escabèche z pieczoną papryką .
WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
---|---|
Wartość energetyczna |
748kj / 179kcal |
Tłuszcz | 11g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,4g |
Węglowodany | 1,3g |
w tym cukry | 1,1g |
Białko | 20g |
Sól | 2g |