Migdały morskie są pozyskiwane w idealnym momencie każdego sezonu, od połowy lipca do października.
Migdały morskie są tak nazywane ze względu na lekko słodki migdałowy smak. Są idealne jako przystawka czy jako składnik gulaszy i dań z ryżu.
Kategoria: owoce morza / inne.
Nazwa oryginalna: Almejón almendra de mar al natural.
Masa netto: 111g (po odsączeniu: 63g).
Marka: Espinaler (Hiszpania).
Skład: Małże migdałowe (Glycymeris glycymeris), woda i sól.
Połowy: FAO 27.
Po otwarciu: Produkt gotowy do spożycia.
Nie zawiera: GMO.
Zawiera witaminy: B6 (pirodyksynę) i B12 (kobalaminę).
Zawiera minerały: Miedź, selen i żelazo.
Dieta: Wysoka zawartość białka, niska zawartość tłuszczu.
Najlepiej spożyć przed: 2026-12-31. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN / SKU / CN: 8427230014713 / 16055600 / 16055600.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
---|---|
Wartość energetyczna |
261kj / 62kcal |
Tłuszcz | 1,5g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0,8g |
Węglowodany | 3,1g |
w tym cukry | 0g |
Białko | 9g |
Sól | 1,79g |