Piri-piri to odmiana papryki chili. Używane są nazwy piri-piri, pili-pili, peri-peri lub peli-peli.
Różnice w pisowni wywodzą się z różnic językowych (nazwa piri-piri pochodzi z języka portugalskiego). Po angielsku nazywana jest bird’s eye chili.
Kategoria: ryby / makrela.
Masa netto: 120g (po odsączeniu: 84g).
Marka: Santiago (Portugalia).
Skład: Makrela, oliwa extra virgin, papryka chili, sól.
Certyfikaty: Codimaco PT-BIO-08 .
Po otwarciu: Produkt gotowy do spożycia.
Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, glutenu, cukru, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, nabiału, pestek, jaj, drożdży, orzechów i siarczynów.
Zawiera witaminy: B12 (kobalaminę) i D.
Zawiera minerały: Cynk, magnez, potas i selen.
Dieta: Wysoka zawartość białka.
Najlepiej spożyć przed: 2027-05-31. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN / CN: 6342462000315 / 16041511.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
---|---|
Wartość energetyczna |
906kj / 217kcal |
Tłuszcz | 13g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,7g |
Węglowodany | 0g |
w tym cukry | 0g |
Białko | 25g |
Sól | 1,5g |