Surimi – nazwa pochodzi z języka japońskiego i oznacza mieloną rybę.
Dodatkowo w puszce wykorzystana jest też japońska, płynna, słodka przyprawa – mirin, otrzymywana z ryżu i wódki ryżowej. Wykorzystywana do przetworów rybnych w Japonii od XIX w., wcześniej popularna jako napój.
Kategoria: owoce morza / kalmary.
Nazwa oryginalna: Chipirones rellenos en aceite vegetal.
Masa netto: 115g (po odsączeniu: 72g).
Marka: Pepus (Hiszpania).
Skład: Kalamary [mięczaki], olej słonecznikowy (36%), surimi [ryba] (pasta z ryb [ryba], stabilizatory: E450, E450, mąka kukurydzy, białko jaj [jaja], sorbitol, cukier, sól, olej sojowy, aromat krabowy [skorupiaki] (zawiera E621 i E635), mirin, barwniki: E120, E160, E171, ryż, cebula, przyprawy, sól.
Połowy: FAO 41.
Po otwarciu: Produkt gotowy do spożycia.
Alergeny: bez glutenu
Nie zawiera: GMO, konserwantów, glutenu, cukru, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, pestek, drożdży, orzechów i siarczynów.
Zawiera witaminę: B12 (kobalaminę).
Zawiera minerały: Magnez, miedź i selen.
Dieta: Wysoka zawartość białka.
Najlepiej spożyć przed: 2027-11-30. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN / SKU / CN: 8427230992097 / 229063 / 16055400.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
---|---|
Wartość energetyczna |
737kj / 175kcal |
Tłuszcz | 9,8g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,3g |
Węglowodany | 10g |
w tym cukry | 0g |
Białko | 12g |
Sól | 1,8g |