Piri-piri to odmiana papryki chili. Używane są nazwy piri-piri, pili-pili, peri-peri lub peli-peli.
Różnice w pisowni wywodzą się z różnic językowych (nazwa piri-piri pochodzi z języka portugalskiego). Po angielsku nazywana jest bird’s eye chili.
Kategoria: ryby / tuńczyk.
Masa netto: 120g (po odsączeniu: 88g).
Marka: Santiago (Portugalia).
Skład: Tuńczyk (Katsuwonus pelamis) (min. 65%), oliwa extra virgin (min. 35%), papryka chili, sól.
Certyfikaty: Dolphin Safe , Codimaco PT-BIO-08
.
Po otwarciu: Produkt gotowy do spożycia.
Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, antyzbrylaczy, glutenu, cukru, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, nabiału, pestek, jaj, drożdży, orzechów i siarczynów.
Zawiera witaminy: B3 (niacynę), B6 (pirodyksynę), B12 (kobalaminę), D i E.
Zawiera minerały: Fosfor, magnez, mangan, miedź, potas, selen, wapń i żelazo.
Dieta: Wysoka zawartość białka, niska zawartość soli.
Najlepiej spożyć przed: 2028-12-31. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN / CN: 6342462010017 / 16041426.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
---|---|
Wartość energetyczna |
711kj / 169kcal |
Tłuszcz | 6,3g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
4,64g |
w tym kwasy tłuszczowe wielonienasycone |
0,47g |
Węglowodany | <2g |
w tym cukry | <1g |
Białko | 27,6g |
Sól | 0,28g |
Omega-3 | 0,05g |
Błonnik | <1g |
Cholesterol | 0,0251g |