Filety z tuńczyka z piri-piri w oliwie ekstra z pierwszego tłoczenia bio 120g

Piri-piri to odmiana papryki chili. Używane są nazwy piri-piri, pili-pili, peri-peri lub peli-peli.

Różnice w pisowni wywodzą się z różnic językowych (nazwa piri-piri pochodzi z języka portugalskiego). Po angielsku nazywana jest bird’s eye chili.


Kategoria: ryby / tuńczyk.

Masa netto: 120g (po odsączeniu: 88g).

Marka: Santiago (Portugalia).

Skład: Tuńczyk (Katsuwonus pelamis) (min. 65%), oliwa extra virgin (min. 35%), papryka chili, sól.

Certyfikaty: Dolphin Safe , Codimaco PT-BIO-08 .

Po otwarciu: Produkt gotowy do spożycia.

Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, antyzbrylaczy, glutenu, cukru, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, nabiału, pestek, jaj, drożdży, orzechów i siarczynów.

Zawiera witaminy: B3 (niacynę), B6 (pirodyksynę), B12 (kobalaminę), D i E.

Zawiera minerały: Fosfor, magnez, mangan, miedź, potas, selen, wapń i żelazo.

Dieta: Wysoka zawartość białka, niska zawartość soli.

Najlepiej spożyć przed: 2028-12-31. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.

EAN / CN: 6342462010017 / 16041426.

WARTOŚCI
ODŻYWCZE (NA 100g)
Wartość
energetyczna
711kj /
169kcal
Tłuszcz 6,3g
w tym kwasy
tłuszczowe
nasycone
4,64g
w tym kwasy
tłuszczowe
wielonienasycone
0,47g
Węglowodany <2g
w tym cukry <1g
Białko 27,6g
Sól 0,28g
Omega-3 0,05g
Błonnik <1g
Cholesterol 0,0251g

CENA: 19,00
Sprawdzamy zasoby
Używamy plików cookie w celu zapewnienia najlepszej jakości usług. Kontynuując, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie.