Cygara z Zanzibaru

Potrawę można podawać jako amuse-bouche, należy pociąć na 3 lub 4 kawałki i nakłuć wykałaczką.

Opiec kromki chleba razowego tostowego (6 szt.) w tosterze, spłaszczyć je wałkiem do ciasta. Gdy wystygną, posmarować świeżym serem z orzechami włoskimi (150g) .

Odsączyć olej z tuńczyka rozdrobnionego à la Zanzibar (160g) i rozprowadzić go na brzegach kromek, na wierzchu ułożyć kilka liści sałaty, roszponki lub rukoli. Zrolować ciasno każdą kromkę i nakłuć ją wykałaczką.

Podawać z zieloną sałatą i pomidorami pokrojonymi w plasterki.

Można dodać kilka kawałków suszonych pomidorów lub cienkich plasterków gruszki.


  przystawki
  tuńczyk
  świat
  6
    10+10 minut
  La Belle-Iloise

We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.