Tuńczyk łowiony w czystych oceanicznych wodach wokół Azorów. Zanurzony w oleju słonecznikowym bogatym w witaminę E.
Stanowi idealny dodatek do sałatek i makaronów. Bez konserwantów, gotowy do spożycia.
Kategoria: ryby / tuńczyk pasiasty.
Nazwa oryginalna: Atum posta em óleo de girassol.
Masa netto: 190g (po odsączeniu: 140g).
Marka: Fayas (Portugalia).
Skład: Tuńczyk (Katsuwonus pelamis), olej słonecznikowy, sól.
Certyfikaty: Dolphin Safe , Friend Of The Sea , Zielony Punkt .
Po otwarciu: Produkt gotowy do spożycia.
Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, glutenu, cukru, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, nabiału, pestek, jaj, drożdży, orzechów i siarczynów.
Zawiera witaminy: B3 (niacynę), B6 (pirodyksynę), B12 (kobalaminę), D i E.
Zawiera minerały: Fosfor, magnez, mangan, miedź, potas, selen, wapń i żelazo.
Dieta: Wysoka zawartość białka.
Najlepiej spożyć przed: 2029-02-02. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN / SKU / CN: 5601655556079 / 0102011 / 16041421.
Wersje: masa netto 120g
WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
---|---|
Wartość energetyczna |
997,5kj / 239kcal |
Tłuszcz | 14,6g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
1,6g |
Węglowodany | <0,1g |
w tym cukry | 0g |
Białko | 26,9g |
Sól | 1,7g |