Pikantna pasta z tuńczyka to idealna propozycja dla miłośników ostrzejszych smaków. Delikatny tuńczyk, wzbogacony najwyższej jakości oliwą ekstra z pierwszego tłoczenia, łączy się z soczystymi pomidorami i odrobiną octu, tworząc wyrazisty i kremowy smak. Pikantne akcenty piri-piri oraz pieprz dodają tej paście intensywnej ostrości.
Kategoria: przetwory / pasty.
Nazwa oryginalna: Paté de atum picante.
Masa netto: 75g.
Marka: Propeixe (Portugalia).
Skład: Tuńczyk [ryba] (61%), oliwa extra virgin (21,4%), pomidory (14,6%), ocet, piperz, piri-piri, sól.
Po otwarciu: Produkt gotowy do spożycia.
Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, antyzbrylaczy, glutenu, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, nabiału, jaj, tłuszczów trans, drożdży i orzechów.
Dieta: Wysoka zawartość białka.
Najlepiej spożyć przed: 2029-12-31. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN: 5607639000811.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
---|---|
Wartość energetyczna |
1107,6kj / 214kcal |
Tłuszcz | 16,2g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2,2g |
Węglowodany | 0,7g |
w tym cukry | 0,7g |
Białko | 15,8g |
Sól | 1g |