Doskonały ostrobok zanurzony jest w oliwie, która podkreśla jego naturalną delikatność i dodaje aksamitnej konsystencji. Piri-piri, znane ze swojej ostrości, nadaje potrawie wyrazisty, pikantny charakter, a sól subtelnie balansuje całość, podkreślając smak ryby. To doskonała propozycja dla miłośników intensywnych, wyrazistych smaków, idealna jako pikantna przekąska lub składnik sałatek.
Kategoria: ryby / ostrobok.
Nazwa oryginalna: Carapaus em azeite picante.
Masa netto: 90g (po odsączeniu: 63g).
Marka: Propeixe (Portugalia).
Skład: Ostrobok [ryba] (70%), oliwa (29%), papryka chili (2%), sól.
Po otwarciu: Produkt gotowy do spożycia.
Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, antyzbrylaczy, glutenu, cukru, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, nabiału, jaj, tłuszczów trans, drożdży i orzechów.
Zawiera witaminę: D.
Zawiera minerały: Magnez i żelazo.
Dieta: Wysoka zawartość białka, wysoka zawartość kwasów tłuszczowych omega-3.
Najlepiej spożyć przed: 2027-10-31. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
EAN: 5607639001047.
WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
---|---|
Wartość energetyczna |
952kj / 229kcal |
Tłuszcz | 15g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
4g |
Węglowodany | 0g |
w tym cukry | 0g |
Białko | 23g |
Sól | 0,98g |
Omega-3 | 1,7g |