Hiszpańska marynata escabeche to aromatyczna zalewa na bazie octu.
Kategoria: owoce morza / omułki.
Nazwa oryginalna: Mejillones en escabeche.
Masa netto: 111g (po odsączeniu: 69g).
Marka: Pepus (Hiszpania).
Skład: Omułki śródziemnomorskie (Mytilus galloprovincialis) [mięczaki], marynata escabeche (40%) (olej słonecznikowy, ocet winny, przyprawy, sól).
Połowy: FAO 27.
Po otwarciu: Produkt gotowy do spożycia.
Uwagi: Nie zawiera glutenu.
Alergeny: Zawiera śladowe ilości skorupiaków i ryb.
Nie zawiera: GMO, konserwantów, barwników, antyzbrylaczy, cukru, laktozy, oleju palmowego, soi, pszenicy, nabiału, pestek, jaj, tłuszczów trans, drożdży, orzechów i siarczynów.
Witaminy: źródło tiaminy (B1), wysoka zawartość ryboflawiny (B2), wysoka zawartość kobalaminy (B12) i źródło kwasu askorbinowego (C).
Minerały: źródło cynku, wysoka zawartość fosforu, wysoka zawartość jodu, źródło magnezu, wysoka zawartość manganu, źródło potasu, wysoka zawartość selenu, źródło wapnia i wysoka zawartość żelaza.
Dieta: Wysoka zawartość białka.
Najlepiej spożyć przed: 2028-08-31. Po tym dniu zawartość nadal nadaje się do spożycia, jedynie walory smakowe mogą być nieco zmienione.
Połów: 24220ER.
EAN / SKU: 8427230993728 / 241123.
Przepisy:
Omułki w escabèche z pieczoną papryką .
| WARTOŚCI ODŻYWCZE (NA 100g) |
|
|---|---|
| Wartość energetyczna |
1012kj / 244kcal |
| Tłuszcz | 20g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
2,3g |
| Węglowodany | 4g |
| w tym cukry | 0g |
| Białko | 12g |
| Sól | 1,3g |
Brak jeszcze opinii o tym produkcie. Opinie można dodawać po zalogowaniu albo bezpośrednio po złożeniu zamówienia.