Zupa szpinakowa z ikrą i jajkiem

Tekstura i słoność ikry kontrastuje z gładkością szpinaku.

Ugotować jajka (4 sztuki) na twardo. Ostudzić pod zimną wodą i pozostawić w naczyniu z zimną wodą co najmniej na 5 minut. Obrać i drobno posiekać.

W międzyczasie zagotować posoloną wodę, wrzucić podzielony na różyczki brokuł (120g) i gotować około 5 minut. Odcedzić.

Zmiksować ugotowany brokuł, liście szpinaku (200g) i naturalny jogurt (1 łyżka). Powoli, podczas miksowania dolewać ciepły wywar rybny (250ml). Doprawić solą i pieprzem. Po zmiksowaniu rozlać do talerzy, udekorować ikrą (1 łyżeczka) i posypać posiekanym jajkiem.


  zupy
  inne
  skandynawia
  4
  »The New Nordic«

Ikra miruny / morszczuka 111g
Ikra miruny / morszczuka
CENA: 0,00

Regulamin
Polityka prywatności
  zakupy bez zakładania konta  
  dostawa powyżej 300,- gratis  
  bezpieczne płatności
Używamy plików cookie w celu zapewnienia najlepszej jakości usług.