Zapiekanka z makreli z koprem włoskim

Zapiekanki można odgrzać w piekarniku lub w kuchence mikrofalowej, wtedy koper będzie bardziej kandyzowany.

Pokroić koper włoski w cienkie paski (½ bulwy / 200g). Przełożyć do salaterki, doprawić solą i pieprzem. Dodać zawartość puszki makreli rozdrobnionej na sposób Escartefigue (80g) , dokładnie wymieszać. Rozdzielić przygotowany preparat na 2 małe kokilki. Na wierzchu ułożyć ricottę (1 łyżka / 25 g) i posypać odrobiną ziaren kopru.

Piec w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 200°C.

Odczekać 5 minut przed podaniem.


  dania główne
  makrela
  świat
  2
  10+25 minut
  La Belle-Iloise

Makrela pokruszona na sposób Escartefigue 80g
Makrela pokruszona na sposób Escartefigue
CENA: 17,00
Makrela pokruszona na sposób Escartefigue 160g
Makrela pokruszona na sposób Escartefigue
CENA: 29,00

Regulamin
Polityka prywatności
  zakupy bez zakładania konta  
  dostawa powyżej 300,- gratis  
  bezpieczne płatności
Używamy plików cookie w celu zapewnienia najlepszej jakości usług.