Zapiekanka z makreli z koprem włoskim

Zapiekanki można odgrzać w piekarniku lub w kuchence mikrofalowej, wtedy koper będzie bardziej kandyzowany.

Pokroić koper włoski w cienkie paski (½ bulwy / 200g). Przełożyć do salaterki, doprawić solą i pieprzem. Dodać zawartość puszki makreli rozdrobnionej na sposób Escartefigue (80g) , dokładnie wymieszać. Rozdzielić przygotowany preparat na 2 małe kokilki. Na wierzchu ułożyć ricottę (1 łyżka / 25 g) i posypać odrobiną ziaren kopru.

Piec w piekarniku przez 20 minut w temperaturze 200°C.

Odczekać 5 minut przed podaniem.


  dania główne
  makrela
  świat
  2
    10+25 minut
  La Belle-Iloise

Używamy plików cookie w celu zapewnienia najlepszej jakości usług. Kontynuując, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie.