Zapiekanka z makrelą z migdałami

Migdały to owoce pestkowe drzewa migdałowego, uprawianego w krajach śródziemnomorskich i Kalifornii.

Z bagietki odkroić kawałek o długości 20 centymetrów i przekroić na pół wzdłuż na pół. Wydrążyć trochę miękiszu. Ser śmietankowy (4 łyżeczki) nałożyć na połówki (po 2 łyżeczki). W misceczce rozdrobnić widelcem makrelę w curry z sosem i ułożyć na pieczywie. Zapiekać w gorącym piekarniku w temperaturze 200°C przez 10 minut.

Każdy kawałek bagietki można posypać płatkami migdałów albo posiekanymi migdałami. Można podawać na sałacie.


  kanapki
  makrela
  świat
  2
    5+10 minut
  3
  La Belle-Iloise

Używamy plików cookie w celu zapewnienia najlepszej jakości usług. Kontynuując, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie.