Tuńczyk z serem w cieście francuskim

Ementalera można zastąpić bardziej charakterystycznym serem Comté.

W miseczce wymieszać pokruszonego widelcem odsączonego tuńczyka w sosie własnym (około 200g) ze startym serem emmentaler (70g), musztardą (2 łyżki) i białkiem z jajka (z 1 sztuki).

Pokroić ciasto francuskie (1 rolkę) w pięciocentymetrowe paski. Pędzelkiem zwilżyć brzeg (wzdłuż) na szerokość 1 centymetra. Rozprowadzić na cieście mieszaninę z miski. Zawinąć w rolki zaczynając od niezwilżonego brzegu. Pociąć na kawałki długości 3 centymetrów. Ułożyć na blasze pieczenia. Posmarować na górze żółtkiem z jajka wymieszanym z odrobiną wody.

Piec w piekarniku rozgrzanym do 210°C przez 15 do 20 minut.

Podawać na sałacie.


  przystawki
  tuńczyk
  francja
  30 sztuk
    20+20 minut
  La Belle-Iloise

Tuńczyk biały w sosie własnym 207g


Tuńczyk biały w sosie własnym
Używamy plików cookie w celu zapewnienia najlepszej jakości usług. Kontynuując, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie.