Tosty z sardynkami i guacamole

Meksykański sos (salsa) guacamole swoje początki miał już w czasach azteckich.

W miseczce wymieszać roztarty miąższ dojrzałego awokado (z 1 sztuki), posiekany czosnek (2 ząbki), sok z cytryny (z 1 sztuki), posiekany imbir (kawałek), Tabasco (kilka kropel).

Pokroić bagietkę (1 sztuka) i włożyć na kilka minut do rozgrzanego piekarnika. Wyjąć z piekarnika. Posmarować mieszaniną z miseczki, na wierzch położyć kawałki odsączonych sardynek z cytryną z puszki (1 puszka, około 100g) i przyozdobić ćwiartkami pomidorków koktajlowych.


  kanapki
  sardynki
  świat
  20 sztuk
    15 minut
  La Belle-Iloise

Sardynki z cytryną w oliwie ekstra z pierwszego tłoczenia 115g


Sardynki z cytryną w oliwie ekstra z pierwszego tłoczenia
Używamy plików cookie w celu zapewnienia najlepszej jakości usług. Kontynuując, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie.