Toskańskie sandwicze

Klasyczne toskańskie składniki.

W misce rozdrobnić odsączoną fasolę cannellini (1 puszka / 400-500g). Dodać oliwę z oliwek (1 łyżeczka / 15ml), ocet winny z białego wina (3 łyżeczki / 45ml), doprawić solą i pieprzem. Wymieszać.

Rozkroić ciabatty (3 sztuki), lekko skropić wnętrza oliwą z oliwek. Na dolnych częściach rozsmarować fasolową miksturę. Odsączyć tuńczyka w sosie własnym (1 puszka / 170g), rozdrobnić i rozłożyć na ciabattach. Na wierzchu położyć drobno pokrojoną czerwoną cebulę (1 sztuka) i liście rukoli. Przykryć górnymi częściami ciabatt.


  kanapki
  tuńczyk
  włochy
  3
  »200 Best Canned Fish & Seafood Recipes«

We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.