Szaszłyki z tuńczyka

Słowo »szaszłyk« wywodzi się od krymskotatraskiego »şışlıq«, oznaczającego »coś na szpikulcu«.

W misce wymieszać odsączonego tuńczyka (400g), posiekaną natkę pietruszki (2 łyżki / 10g), posiekane szalotki (2 sztuki / 60g), świeży ser typu St Moret (150g) i tartą bułkę (30g). Odstawić do lodówki na minimum 5 minut. Natępnie uformować małe kule wielkości wiśni i obtoczyć w wybranym składniku: maku, prażonych nasionach sezamu, posiekanym szczypiorku, sproszkowanych algach czy zupie pomidorowej w proszku.

Przechowywać w chłodnym miejscu aż do podania.


  przystawki
  tuńczyk
  świat
  50 sztuk
    15 minut
  La Belle-Iloise

Tuńczyk biały w sosie własnym 207g


Tuńczyk biały w sosie własnym
Używamy plików cookie w celu zapewnienia najlepszej jakości usług. Kontynuując, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie.