Sardynkowa flotylla

Cykoria zawiera dużo witamin i minerałów, między innymi kwas foliowy, witaminy C, B1, B2, sód, potas, magnes, żelazo, cynk i fosfor.

Ugotować na twardo jajka (4 szuki). Zostawić do wystygnięcia, obrać, przekroić na pół i wyjąć żółtka.

W miseczce wymieszać kremowy ser z pieprzem lub kremowy ser z czosnkiem i ziołami (40g), zawartość puszki z sardynkami z cytryną (115g) i żółtka. Można dodać trochę pokrojonego drobno pora.

Wypełnić połówkę jajka mieszaniną z miseczki.

Na twardszych końcach listków cykorii wyciąć małe trójkąty (utworzą one żagle). Pokroić resztę liści na małe kawałki, żeby ustabilizować jaja. Ułożyć równo połówki jaj i udekorować żaglem z cykorii.


  przystawki
  tuńczyk
  świat
  4
    15+10 minut
  La Belle-Iloise

Sardynki z cytryną w oliwie ekstra z pierwszego tłoczenia 115g


Sardynki z cytryną w oliwie ekstra z pierwszego tłoczenia
We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.