Sardynki w szklance z sosem Piccalilli

Piccalilli to sos z piklowanych warzyw i musztardy, ma cierpki smak.

Ugotować ziemniaki w mundurkach (200g) w osolonej wodzie przez około 35 minut. Po wystygnięciu obrać i pokroić w małą kostkę. Doprawić sosem Piccalilli (60g / 2 łyżki) i oliwą z puszki z sardynkami. Dodać cebulę (15g / ¼ sztuki) pokrojoną w cienkie paski, pomidory koktajlowe (50g / 5 sztuk) pokrojone w ćwiartki i posiekaną pietruszkę (3,5g / 6 szczypt). Rozgnieść sardynki w oliwie z cytryną (115g) i ubitym serem śmietankowym (15g). Ułożyć na dnie małych szklanek. Dodać sałatkę ziemniaczaną. Ułożyć sardynki (4 sztuki) na liściach endywii (4 sztuki). Ułożyć liście na słoikach przed postawieniem na stole.


  przystawki
  sardynki
  świat
  4
    10+35 minut
  La Belle-Iloise

Sardynki z cytryną w oliwie ekstra z pierwszego tłoczenia 115g


Sardynki z cytryną w oliwie ekstra z pierwszego tłoczenia
We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.