Sardynki Tutanchamona

Tutanchamon to faraon XVIII dynastii panujący w latach 1333–1323 p.n.e.

Umyć cukinie (4 średnie), przekroić na pół wzdłuż. Naciąć miąższ wokół krawędzi za pomocą czubka noża. Gotować cukinie we wrzącej, osolonej wodzie przez 6 do 10 minut. Odcedzić i odstawić do ostygnięcia. Wydrążyć cukinie nie naruszając dna i krawędzi. Wypełnić połowę cukinii całymi sardynkami w dwóch paprykach z cytrynową nutą (230g). Przykryć pozostałą połową. Związać cukinie 2 gałązkami szczypiorku. Umieścić je w naczyniu do pieczenia i piec przez 15 do 20 minut w piekarniku nagrzanym do w 230°C.


  przystawki
  sardynki
  świat
  4
    15+20 minut
  La Belle-Iloise

We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.