Sałatka z tuńczykiem i kuskusem

Kuskus to okrągłe ziarna o średnicy około 1 mm otrzymywane z twardej pszenicy.

Ugotować kuskus (250g) w wywarze drobiowym i pozostawić do ostygnięcia. Zamieszać widelcem, dodać trochę oliwy, doprawić solą i pieprzem i jeszcze raz wymieszać.

Rozłożyć na 4 talerzach pociętą w paski czerwoną lub zieloną paprykę (1 sztuka), dodać kuskus i odsączone z zalewy kawałki tuńczyka w sosie własnym (około 240g).

Dodać posiekaną czerwoną cebulę (1 sztuka), trochę posiekanego koperku, trochę posiekanej bazylii, trochę posiekanej pietruszki i trochę posiekanego szczypiorku. Polać oliwą.


  sałatki
  tuńczyk
  świat
  4
  »Cooking With Tinned Fish«

Tuńczyk biały w sosie własnym 207g


Tuńczyk biały w sosie własnym
Używamy plików cookie w celu zapewnienia najlepszej jakości usług. Kontynuując, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie.