Sałatka z tuńczykiem i awokado

Przepis popularny na Wyspach Zielonego Przylądka i w Gwinei Bissau.

Przekroić awokado (2 sztuki) na pół wzdłuż, usunąć pestki i miąższ, tak aby nie rozerwać łupinek. Pokroić miąższ awokado w małą kostkę i włożyć do miski. Dodać odsączonego tuńczyka (około 170g), niesłodzone mleko skondensowane (180g), starty miąższ kokosa (40g) i sos pomidorowy (3 łyżki). Doprawić solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszać.

Wypełnć łupiny awokado farszem z tuńczykiem i posypać startym miąższem kokosa. Podawać z ćwiartkami cytryny.


  sałatki
  tuńczyk
  portugalia
  4
    20+10 minut
  »Cuisines of Portuguese Encounters«

Tuńczyk biały w sosie własnym 207g


Tuńczyk biały w sosie własnym
Używamy plików cookie w celu zapewnienia najlepszej jakości usług. Kontynuując, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie.