Sałatka z sardynek z koprem włoskim i pomarańczą

Zamiast ryżu basmati można użyć dzikiego ryżu, smak będzie pełniejszy.

Ugotować ryż basmati (80g) w osolonej wodzie i odstawić do ostygnięcia.

Zetrzeć trochę pomarańczowej skórki do dekoracji, następnie obrać pomarańcze (2 małe niewielkie / 350g) i pokroić w małą kostkę.

Pokroić pomidory koktajlowe (2 sztuki / 120g) na ćwiartki.

Wymieszać w misce: ugotowany ryż, rozdrobnione sardynki domowe (160g), kawałki pomarańczy, pomidory, posiekaną trybulę (4 szczypty) i sok z cytryny (z ½ sztuki). Ozdobić gałązką kopru włoskiego lub trybuli i startą skórką pomarańczową.

Podawać po 1 godzinie, aby smaki się przeniknęły.


  sałatki
  sardynki
  świat
  4
  10+10 minut
  La Belle-Iloise

Sardynki pokruszone po prowansalsku 80g
Sardynki pokruszone po prowansalsku
CENA: 14,00

Regulamin
Polityka prywatności
  zakupy bez zakładania konta  
  dostawa powyżej 300,- gratis  
  bezpieczne płatności
Używamy plików cookie w celu zapewnienia najlepszej jakości usług.