Sałatka piemoncka

Korniszony można zastąpić solirodkiem.

Ugotować ziemniaki (250g) w mundurkach w osolonej wodzie.

Ugotować jajka (2 sztuki) na twardo. Pozwolić im ostygnąć, obrać i pokroić na niewielkie kawałki.

Przygotować sos: wymieszać majonez (2 łyżki / 70g), korniszony (8 sztuk/ 40g), zalewę z korniszonów (½ łyżeczki), posiekaną natkę pietruszki (2 łyżeczki), sól (4 szczypty) i pieprz (2 szczypty) . Dodać ziemniaki i pomidora (1 sztuka / 125g) pokrojonego w małą kostkę, jajka, osączonego i rozdrobnionego widelcem tuńczyka w sosie własnym (200g).

Przed podaniem schłodzić.


  sałatki
  tuńczyk
  włochy
  4
    15+45 minut
  La Belle-Iloise

Tuńczyk biały w sosie własnym 207g


Tuńczyk biały w sosie własnym
Używamy plików cookie w celu zapewnienia najlepszej jakości usług. Kontynuując, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie.