Sałatka Di Sardaigna z awokado

Awokado po polsku zwane jest smaczliwką.

Przekroić awokado (2 sztuki) na pół, usunąć pestkę i pokroić miąższ na małe kostki. Skropić sokiem z cytryny. Wymieszać z rozdrobnionymi sardynkami z cytryną, oliwkami i migdałami (160g).

Na dnie salaterki ułożyć mieszankę sałat (2 garście). Na niej ułożyć awokado z sardynkami. Pokroić pomidory cherry (4 sztuki) na plasterki i ułożyć na wierzchu. Udekorować plasterkami słodkiej cebuli i cytryny.

Sałatkę można podawać w skórkach awokado.


  sałatki
  sardynki
  świat
  4
  10 minut
  La Belle-Iloise

Sardynki pokruszone z cytryną, oliwkami i migdałami 80g
Sardynki pokruszone z cytryną, oliwkami i migdałami
CENA: 14,00

Regulamin
Polityka prywatności
  zakupy bez zakładania konta  
  dostawa powyżej 300,- gratis  
  bezpieczne płatności
Używamy plików cookie w celu zapewnienia najlepszej jakości usług.