Rajskie rożki sałatkowe

Rajskie nasiona są ostre w smaku i silnie aromatyczne, rosną na aframonie madagaskarskim, bylinie należącej do rodziny imbirowatych.

W misce wymieszać: kremowy ser (100g), musztardę (1 łyżeczka / 6g), sól i rozdrobnioną makrelę z rajskimi nasionami (320g).

Obrać i zetrzeć marchewkę (2 sztuki / 250g), pokroić w kostkę pomidory (2 sztuki / 200g), a serca palmowe (100g) w plasterki. Wszystko delikatnie wymieszać z przygotowanym sosem.

Zwinąć pszenne tortille (6 sztuk) w stożek i osadzić w szklankach. W każdej tortilli ułożyć liść sałaty i wypełnić mieszanką.

Udekorować wierzch odrobiną posiekanego szczypiorku.


  sałatki
  makrela
  świat
  6
    15 minut
  La Belle-Iloise

Używamy plików cookie w celu zapewnienia najlepszej jakości usług. Kontynuując, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie.