Lekka i łatwa w przygotowaniu przekąska.
Otworzyć puszki tuńczyka z fasolą (2 szt.), odsączyć i zachować oliwę.
Na patelni pogrzać oliwę z puszki (2 łyżki), wrzucić posiekaną cebulę (½ szt.) i czosnek (1 ząbek). Dodać pozostałą zawartość puszki (tuńczyka i fasolę). Doprawić solą i pieprzem. Dodać ziarna sezamu (1 łyżka) i posiekaną pietruszkę (garść). W masę wmieszać mąkę (4 łyżki) i zdjąć patelnię z ognia.
W misce rozmieszać jajka (4 sztuki). Wmieszać masę z patelni.
Na patelni podgrzać oliwę (2 łyżki). Łyżką nakładać masę z miski. Obrócić, gdy osiągnie lekko złoty kolor.
Podawać z sałatką warzywną.
przystawki tuńczyk portugalia 4 20 minut Santiago