Placuszki z tuńczykiem i fasolą

Lekka i łatwa w przygotowaniu przekąska.

Otworzyć puszki tuńczyka z fasolą (2 szt.), odsączyć i zachować oliwę.

Na patelni pogrzać oliwę z puszki (2 łyżki), wrzucić posiekaną cebulę (½ szt.) i czosnek (1 ząbek). Dodać pozostałą zawartość puszki (tuńczyka i fasolę). Doprawić solą i pieprzem. Dodać ziarna sezamu (1 łyżka) i posiekaną pietruszkę (garść). W masę wmieszać mąkę (4 łyżki) i zdjąć patelnię z ognia.

W misce rozmieszać jajka (4 sztuki). Wmieszać masę z patelni.

Na patelni podgrzać oliwę (2 łyżki). Łyżką nakładać masę z miski. Obrócić, gdy osiągnie lekko złoty kolor.

Podawać z sałatką warzywną.


  przystawki
  tuńczyk
  portugalia
  4
    20 minut
  Santiago

Filety z tuńczyka z fasolą w oliwie ekstra z pierwszego tłoczenia bio 120g


Filety z tuńczyka z fasolą w oliwie ekstra z pierwszego tłoczenia bio
We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.