Naleśniki wiosenne z tuńczykiem

Naleśniki wiosenne występują w bardzo wielu odmianach w zależności od kraju i regionalnych upodobań.

Przekroić na pół ogórka i wykroić nasiona, następnie pokroić w małą kostkę (40g). Przekroić na pół czerwoną paprykę i wykroić nasiona, następnie pokroić w małą kostkę (10g).

W miseczce wymieszać serek śmietankowy (50g), bułkę tartą (15g), trochę posiekanych liści pietruszki lub kolendry i trochę posiekanych liści selera bulwiastego. Dodać odsączonego tuńczyka z pomidorami (80g), ogórka i paprykę.

Namoczyć papier ryżowy (4 sztuki). Nałożyć trochę mieszanki z miseczki, zrolować i pokroić na odcinki o długości 1,5 cm.

Mieszankę można też po prostu rozprowadzić na grzankach lub plasterkach ogórka.


  przystawki
  tuńczyk
  świat
  25
    20 minut
  La Belle-Iloise

Używamy plików cookie w celu zapewnienia najlepszej jakości usług. Kontynuując, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie.