Naleśniki wiosenne występują w bardzo wielu odmianach w zależności od kraju i regionalnych upodobań.
Przekroić na pół ogórka i wykroić nasiona, następnie pokroić w małą kostkę (40g). Przekroić na pół czerwoną paprykę i wykroić nasiona, następnie pokroić w małą kostkę (10g).
W miseczce wymieszać serek śmietankowy (50g), bułkę tartą (15g), trochę posiekanych liści pietruszki lub kolendry i trochę posiekanych liści selera bulwiastego. Dodać odsączonego tuńczyka z pomidorami (80g), ogórka i paprykę.
Namoczyć papier ryżowy (4 sztuki). Nałożyć trochę mieszanki z miseczki, zrolować i pokroić na odcinki o długości 1,5 cm.
Mieszankę można też po prostu rozprowadzić na grzankach lub plasterkach ogórka.
przystawki
tuńczyk
świat
25
20 minut
La Belle-Iloise