Makrela z rukwią wodną

Rukiew wodna (Nasturtium officinale) jest w smaku cierpko-pikantna, przypomina nieco chrzan.

Odsączyć makrelę w oliwie (około 120g), oliwę zachować.

Zagotować posoloną wodę w dużym naczyniu. Włożyć nieobrane ziemniaki sałatkowe (200g) i ugotować do miękkości. Odcedzić i rozgnieść z oliwą z makreli, doprawić solą i pieprzem.

Zrobić sos winegret: w małym słoiczku wymieszać biały ocet winny (2 łyżki), musztardę Dijon (1 łyżka) i sól (szczypta). Silnie wstrząsnąć.

Na talerzach rozłożyć rukiew wodną (garstka), spryskać winegretem, dołożyć ziemniaki, odsączoną makrelę i przybrać kiełkami pora.


  przystawki
  makrela
  świat
  4
  »Cooking With Tinned Fish«

Filety z makreli w oleju słonecznikowym 115g
Filety z makreli w oleju słonecznikowym
CENA: 0,00

Regulamin
Polityka prywatności
  zakupy bez zakładania konta  
  dostawa powyżej 300,- gratis  
  bezpieczne płatności
Używamy plików cookie w celu zapewnienia najlepszej jakości usług.