»Mackerel rundown« to tradycyjne danie karaibskie.
Wlać mleko kokosowe (400ml) do rondla i doprowadź do wrzenia na średnim ogniu. Mieszać, aż zredukuje się do gęstej konsystencji.
Dodać curry w proszku (1 łyżka), pokrojoną w kostkę cebulę (1 sztuka), pozbawioną nasion i pokrojoną w plasterki czerwoną paprykę (½ sztuki), pozbawioną nasion i pokrojoną w plasterki zieloną paprykę (½ sztuki), posiekany czosnek (4 ząbki), pokrojonego w kostkę pomidora (1 sztuka), pokrojoną w plasterki cebulę dymkę (3 sztuki), pozbawioną nasion i pokrojoną w kostkę paprykę scotch bonnet (1 sztuka), przyprawę do ryb w proszku (1 łyżeczka), zmielony czarny pieprz (1 łyżeczka), suszony tymianek (1 łyżeczka) i suszoną paprykę (1 łyżeczka). Wymieszać i gotować na średnim ogniu, aż cebula będzie miękka. Dodać makrelę z puszki (400g), i gotować przez 2-3 minuty.
dania główne makrela karaiby 4-6 20 minut »Original Flava«