Makrela duszona

»Mackerel rundown« to tradycyjne danie karaibskie.

Wlać mleko kokosowe (400ml) do rondla i doprowadź do wrzenia na średnim ogniu. Mieszać, aż zredukuje się do gęstej konsystencji.

Dodać curry w proszku (1 łyżka), pokrojoną w kostkę cebulę (1 sztuka), pozbawioną nasion i pokrojoną w plasterki czerwoną paprykę (½ sztuki), pozbawioną nasion i pokrojoną w plasterki zieloną paprykę (½ sztuki), posiekany czosnek (4 ząbki), pokrojonego w kostkę pomidora (1 sztuka), pokrojoną w plasterki cebulę dymkę (3 sztuki), pozbawioną nasion i pokrojoną w kostkę paprykę scotch bonnet (1 sztuka), przyprawę do ryb w proszku (1 łyżeczka), zmielony czarny pieprz (1 łyżeczka), suszony tymianek (1 łyżeczka) i suszoną paprykę (1 łyżeczka). Wymieszać i gotować na średnim ogniu, aż cebula będzie miękka. Dodać makrelę z puszki (400g), i gotować przez 2-3 minuty.


  dania główne
  makrela
  karaiby
  4-6
    20 minut
  »Original Flava«

We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.