Kajzerki z tuńczykiem i parmezanem

Sposób wypieku i charakterystyczny kształt kajzerki został opracowany przez piekarzy wiedeńskich.

W misce wymieszać majonez (¼ szklanki / 60ml), starty parmezan (3 łyżki / 15g ), posiekane liście bazylii (1 łyżka / 15ml) i sok z cytryny (1 łyżeczka / 5ml). Odsączyć tuńczyka w sosie własnym (1 puszka 1/ 170g) i dodać do miski. Wymieszać widelcem.

Kajzerki (2 sztuki) rozkroić i lekko opiec w tosterze. Na dolnych częściach rozprowadzić tuńczykową miksturę. Na wierzch położyć pokrojonego w plasterki pomidora (1 sztuka). Doprawić solą i pierzem.

Górne części kajzerek skropić lekko oliwą z oliwek i przykryć nimi kanapki.


  kanapki
  tuńczyk
  świat
  2
  »200 Best Canned Fish & Seafood Recipes«

Tuńczyk biały w sosie własnym 207g


Tuńczyk biały w sosie własnym
Używamy plików cookie w celu zapewnienia najlepszej jakości usług. Kontynuując, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie.