Potrawę można podawać jako amuse-bouche, należy pociąć na 3 lub 4 kawałki i nakłuć wykałaczką.
Opiec kromki chleba razowego tostowego (6 szt.) w tosterze, spłaszczyć je wałkiem do ciasta. Gdy wystygną, posmarować świeżym serem (150g) .
Obrać kiwi (1 sztuka) i pokroić wzdłuż na 12 kawałków.
Odsączyć olej z makreli z rajskimi nasionami (160g) i rozprowadzić na brzegach kromek. Umieścić na wierzchu po 2 kawałki kiwi na kromkę. ZrOlować ciasno każdą kromkę i nakłuć ją wykałaczką.
Podawać z zieloną sałatą.
Kiwi można zastąpić brzoskwinią lub mango.
Potrawę można ozdobić cienkimi paskami marchewki owiniętymi wokół cygara, imitując pierścień.
przystawki
makrela
świat
6
10+10 minut
La Belle-Iloise