Cygara rajskie

Potrawę można podawać jako amuse-bouche, należy pociąć na 3 lub 4 kawałki i nakłuć wykałaczką.

Opiec kromki chleba razowego tostowego (6 szt.) w tosterze, spłaszczyć je wałkiem do ciasta. Gdy wystygną, posmarować świeżym serem (150g) .

Obrać kiwi (1 sztuka) i pokroić wzdłuż na 12 kawałków.

Odsączyć olej z makreli z rajskimi nasionami (160g) i rozprowadzić na brzegach kromek. Umieścić na wierzchu po 2 kawałki kiwi na kromkę. ZrOlować ciasno każdą kromkę i nakłuć ją wykałaczką.

Podawać z zieloną sałatą.

Kiwi można zastąpić brzoskwinią lub mango.

Potrawę można ozdobić cienkimi paskami marchewki owiniętymi wokół cygara, imitując pierścień.


  przystawki
  makrela
  świat
  6
    10+10 minut
  La Belle-Iloise

Używamy plików cookie w celu zapewnienia najlepszej jakości usług. Kontynuując, wyrażasz zgodę na korzystanie z plików cookie.